Salı, Ocak 08, 2013

Beden benim

barış,barış sembolü,barış sembolü resimleri,dostluk fotoları,

Bugun Hurriyet Gazetesi'nde Ayse Arman'in kosesinde cok dikkate alinmasi gereken bir yazi okudum. Yazida bir bayan  basindan gecen korkunc kurtaj deneyimini anlatmis. 37 yasinda evli ve iki cocuklu bir bayan,  gucleri olmadigi icin bakamayacaklarini dusundukleri  ucuncu cocuklarini kurtaja karar verirler kocasiyla.

Bir takim arastirmalardan sonra devlet hastanesinde karar kilarlar ve  o makus gun geldiginde yasadigi sey korkunctur tek kelimeyle. Kurtaj icin gelen bayanlara  narkozsuz yapilmis butun islemler.  Bu nasil bir acimasizlik, nasil bir insanliktir. Kurtaj olma kararini kendileri verdigi icinmi bu iskence. Ustelik yazinin devaminda kurtaji yapan doktorun davranis ve konusmalarinin da insanlik disi oldugunu tuyleriniz diken diken olarak okuyorsunuz.

Kadinlar beden benim dedi diye cezalandiriliyor, kucuk dusuruluyor ve belki omurleri boyunca yasayacaklari  psikolojik cokuntu  icine surukleniyorlar. 

Boyle bir davranisin kabul edilemez oldugunu  inaniyorumki yine kadinlar bildirecektir yetkililere dayanismalariyla. Cesur, akilli, guclu, guzel ve daha bircok  onemli ozelliklere sahip  kadinlar.  

Bir uygarligin seviyesini olcmek isterseniz, derhal kadinin hayat sartlarina bakin. 

Stuart Mill


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder