Salı, Ekim 15, 2013

Her gunumuz bayram sekeri tadinda gecsin

Omrumuz uzun olursa eger nice nice bayramlar gorecegiz insallah. Kimimizin elleri opulecek, kimimiz opecek, sekerler yenip harcliklar verilecek, guzel ve temiz giysiler giyilecek ve daha bircok guzel duyguyu birarada yasayacagiz. Ben bayram cocuguyum her zaman severim bayramlari. Heyecanlanirim her bayram arefesinde pitir pitir atar yuregim.

Bir tarafim hep boynu bukuktur bayramlarda erken kaybettiklerimin huznudur bu, opemedigim ellerinin, koklayamadigim yanaklarinin ozlemindendir ama ne yapacaksin hayat boyle bisey iste.

Gurbet yasamaya basladigimdan bu yana daha da onemlidir bayramlar benim icin. Uzakta tum sevdiklerinden kutlamak istedigin gibi kutlayamazsin  bayramlarini icin burulur ama pollyanna olmak gerekir bazen.

Bir sorunum var benim bu onemli gunlerde, senlikle kutlanmasi gereken bayramlarda "hayvanlari katletmek". Cocuklugumdan beri gozumun onunden gitmez zavalli hayvanlarin aci cekerek katledilmeleri, beni cok uzer. Bu bayram illaki hayvan mi kurban etmeliyiz? paylasmak ve fakirlere dagitmaksa amac, sadece et dagitilinca ve senede bir kac gunle halloluyormu butun bu isler?. Dinimiz geregi oldugu icin boyle bir kurban olayi varsa niye bu kadar aleni yapiliyor bu kesimler, daha gizli ve daha ozenerek yapilamazmi acaba?. Cok uzuluyorum insanlarin yemesi icin ozellikle kesilen bu hayvanlara.Dilerim ki bundan sonraki bayramlarda hic gormeyiz hicbir hayvanin eziyet cekmesini.

Yine bir bayram gununde, her gunumuzun bayram sekeri tadinda gecmesi dilegimdir.
Sevgiyle sarilmalarin oldugu, mis gibi masalarin muhabbetlendigi, el openlerin cok oldugu bayramlar yasayalim insallah.


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder